Oppskrift på spanske kjøttboller i tomatsaus fra Delicatessen
Publisert: 18. juli 2022
Spanske kjøttboller i tomatsaus er en tapasklassiker som sjeldent slår feil på middagsbordet. Etter at du har lest dette innlegget, kan du imponere familie og venner med denne retten i eget hjem. Her vil vi nemlig dele vår oppskrift på spanske kjøttboller á la Delicatessen – en velholdt hemmelighet som ble født på Grünerløkka allerede i 1999.
I Spania, og på Delicatessen-restaurantene, går de spanske kjøttbollene under navnet albóndigas. Albóndigas er en smaksrik rett med passe mengde krydder, og er en rett som passer både voksne og barn. Navnet albóndigas kommer fra det arabiske ordet al-bunduq (som betyr hasselnøtt eller en liten rund gjenstand), og retten antas å ha sin opprinnelse som en arabisk rett importert til Spania i perioden med muslimsk styre. I dag får du ulike varianter av spanske kjøttboller i tomatsaus over hele verden – men vi synes selvsagt at de er som aller godest på Delicatessen!
Lag spanske kjøttboller hjemme
Det er ingen som kan kjøttboller i tomatsaus bedre enn spanjolene. Hemmeligheten bak gode, saftige kjøttboller ligger som navnet antyder i tomatsausen. Denne skal lages fra bunn og aller helst koke leeenge. Bla ned for å finne oppskrift og fremgangsmåte på kjøttboller i tomatsaus á la Delicatessen, og lag en innkjøpsliste med ingrediensene som du ikke har i hus. Vi anbefaler at du velger kvalitetsprodukter; da blir smaken som aller best. Vi anbefaler også at du setter av godt med tid, for å få den der digge og konsentrerte smaken.
Vil du slippe å lage maten selv? Bestill spanske kjøttboller og annen tapas fra Delicatessen Catering!
Finn annen spennende tapas på Delicatessen
For flere deilige tapasretter, kan du komme innom en av restaurantene våre på Majorstuen, Grünerløkka eller Aker Brygge hvis du er i Oslo. I tillegg finner du Delicatessen Tapasbar i Fredrikstad eller Tromsø – begge med nydelig beliggenhet rett ved vannkanten. Menyene på de ulike restaurantene er fullspekket med retter basert på så vel spanske som lokale råvarer, og du finner garantert noe som finner i smak. Hvis du er på jakt etter vegetarisk tapas, finner du selvsagt også det hos oss på Delicatessen.
Bestill et bord – eller kom innom en av våre restauranter på dropin!
Albondigas oppskrift
Ingredienser spanske kjøttboller
4 porsjoner
400 g karbonadedeig 200 g svinekjøttdeig 1 stk egg 4 stk loffskiver 1 dl tomatjuice 2 stk hvitløksfedd 0.33 stk chili, rød 0.5 stk gulrot 0.5 stk løk 1 stk selleristilk 1 ss paprikapulver 1 ts spisskummin 1 ts karri 0.5 ts gurkemeie 1 ts salt pepper, sort solsikkeolje
Slik lager du spanske kjøttboller
Bløtlegg loffskiver i tomatjuice. Finhakk grønnsakene og bland med de øvrige ingrediensene, for hånd, til en fast masse. Form små boller med hendene og stek dem videre i solsikkeolje. Trekkes deretter i krydret tomatsaus i ca. 10 min sammen med finhakket koriander.
Ingredienser, tomatsaus til spanske kjøttboller
2 stk hvitløksfedd 0.33 stk rød chili 0.5 stk gulrot 0.5 stk løk 1 stk selleristang 1 ss paprikapulver 1 ts spisskummin 1 ts karri 0.5 ts gurkemeie 2 dl rødvin 8 dl hermetiske tomater 2 dl oksekraft koriander salt og pepper sukker
Slik lager du tomatsaus til spanske kjøttboller
Finhakk alle grønnsaker og fres dem i solsikkeolje i 5 min. Ha i de tørre ingrediensene samt rødvin og kok inn til halvparten. Tilsett oksekraft, tomatene, salt, pepper og litt sukker. Småkok i minimum 40 min – men gjerne også lengre, om du har tid. på Delicatessen kan vi gjerne koke sausen i mange timer, for å få en skikkelig fyldig og konsentrert smak!
Vil du ha tips til hva du skal drikke til dine kjøttboller i tomatsaus? Vi har tidligere skrevet et innlegg om drikke til tapas, som du kan lese her!
Du finner også vår albondigas oppskrift på Aperitif – sammen med en mengde andre inspirerende oppskrifter og tips!