Forside > Aktuelt > Oppskrift på spanske kjøttboller fra Delicatessen

Oppskrift på spanske kjøttboller fra Delicatessen

Publisert: 18. juli 2022

Spanske kjøttboller er en tapasklassiker som faller godt i smak på middagsbordet, og som du nå kan imponere familie og venner med i eget hjem. I dette innlegget finner du oppskrifter på spanske kjøttboller á la Delicatessen, slik at du kan lage disse godsakene hjemme til så vel hverdag som fest!

 

Lag spanske kjøttboller hjemme

Det er ingen som kan kjøttboller bedre enn Spania. Hemmeligheten bak gode, saftige kjøttboller ligger i selve tomatsausen, som lages fra bunn og kokes lenge. Bla ned for å finne oppskrift og fremgangsmåte på de kjente kjøttbollene fra Delicatessen Tapasbar!

I Spania, og på Delicatessen-restaurantene, går de spanske kjøttbollene under navnet albóndigas. Albóndigas er en smaksrik rett med passe mengde krydder, og er en favoritt blandt så vel voksne som barn. Navnet albóndigas kommer fra det arabiske ordet al-bunduq (som betyr hasselnøtt eller en liten rund gjenstand), og retten antas å ha sin opprinnelse som en arabisk rett importert til Spania i perioden med muslimsk styre.

 

Finn flere spennende tapasretter på Delicatessen

For flere deilige tapasretter, kan du komme innom en av restaurantene våre på Majorstuen, Grünerløkka eller Aker Brygge hvis du er i Oslo. I tillegg finner du Delicatessen Tapasbar i Fredrikstad, Bodø eller Tromsø – alle med nydelig beliggenhet rett ved vannkanten. Menyene på de ulike restaurantene er fullspekket med retter basert på så vel spanske som lokale råvarer, og du finner garantert noe som finner i smak. Hvis du er på jakt etter vegetarisk tapas, finner du selvsagt også det hos oss på Delicatessen.

Bestill et bord, eller kom direkte til en av restaurantene våre!

 

lag tapas hjemme
På Delicatessen Tapasbar finner du alltid et stort og variert utvalg spansk tapas

 

Oppskrift: Spanske kjøttboller 


Ingredienser, spanske kjøttboller
4 porsjoner

400 g karbonadedeig
200 g svinekjøttdeig
1 stk egg
4 stk loffskiver
1 dl tomatjuice
2 stk hvitløksfedd
0.33 stk chili, rød
0.5 stk gulrot
0.5 stk løk
1 stk selleristilk
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummin
1 ts karri
0.5 ts gurkemeie
1 ts salt
pepper, sort
solsikkeolje

 

Slik lager du spanske kjøttboller

Bløtlegg loffskiver i tomatjuice. Finhakk grønnsakene og bland med de øvrige ingrediensene, for hånd, til en fast masse. Form små  boller med hendene og stek dem videre i solsikkeolje. Trekkes deretter i krydret tomatsaus i ca. 10 min sammen med finhakket koriander.

 

Ingredienser, tomatsaus til spanske kjøttboller

2 stk hvitløksfedd
0.33 stk rød chili
0.5 stk gulrot
0.5 stk løk
1 stk selleristang
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummin
1 ts karri
0.5 ts gurkemeie
2 dl rødvin
8 dl hermetiske tomater
2 dl oksekraft
koriander
salt og pepper
sukker

Slik lager du tomatsaus til spanske kjøttboller

Finhakk alle  grønnsaker  og fres dem i  solsikkeolje  i  5  min. Ha  i  de  tørre  ingrediensene  samt  rødvin  og  kok  inn  til  halvparten. Tilsett  oksekraft,  tomatene,  salt,  pepper  og  litt  sukker.  Småkok  i  40  min.

 

oppskrift spanske kjøttboller
Albóndigas – spanske kjøttboller i krydret tomatsaus. Vel bekomme!

 

Du finner denne oppskriften på Aperitif – sammen med en mengde andre inspirerende oppskrifter og tips!