Forside > Aktuelt > Oppskrift på spanske kjøttboller i tomatsaus fra Delicatessen

Oppskrift på spanske kjøttboller i tomatsaus fra Delicatessen

Publisert: 18. juli 2022

 

Spanske kjøttboller i tomatsaus er en tapasklassiker som sjeldent slår feil på middagsbordet. Etter at du har lest dette innlegget, kan du imponere familie og venner med denne retten i eget hjem. Her vil vi nemlig dele vår oppskrift på spanske kjøttboller á la Delicatessen – en velholdt hemmelighet som ble født på Grünerløkka allerede i 1999.

I Spania, og på Delicatessen-restaurantene, går de spanske kjøttbollene under navnet albóndigas. Albóndigas er en smaksrik rett med passe mengde krydder, og er en rett som passer både voksne og barn. Navnet albóndigas kommer fra det arabiske ordet al-bunduq (som betyr hasselnøtt eller en liten rund gjenstand), og retten antas å ha sin opprinnelse som en arabisk rett importert til Spania i perioden med muslimsk styre. I dag får du ulike varianter av spanske kjøttboller i tomatsaus over hele verden – men vi synes selvsagt at de er som aller godest på Delicatessen!

Lag spanske kjøttboller hjemme

Det er ingen som kan kjøttboller i tomatsaus bedre enn spanjolene. Hemmeligheten bak gode, saftige kjøttboller ligger som navnet antyder i tomatsausen. Denne skal lages fra bunn og aller helst koke leeenge. Bla ned for å finne oppskrift og fremgangsmåte på kjøttboller i tomatsaus á la Delicatessen, og lag en innkjøpsliste med ingrediensene som du ikke har i hus. Vi anbefaler at du velger kvalitetsprodukter; da blir smaken som aller best. Vi anbefaler også at du setter av godt med tid, for å få den der digge og konsentrerte smaken.

Vil du slippe å lage maten selv? Bestill spanske kjøttboller og annen tapas fra Delicatessen Catering!

albondigas spanske kjøttboller i tomatsaus

 

Finn annen spennende tapas på Delicatessen

For flere deilige tapasretter, kan du komme innom en av restaurantene våre på Majorstuen, Grünerløkka eller Aker Brygge hvis du er i Oslo. I tillegg finner du Delicatessen Tapasbar i Fredrikstad eller Tromsø – begge med nydelig beliggenhet rett ved vannkanten. Menyene på de ulike restaurantene er fullspekket med retter basert på så vel spanske som lokale råvarer, og du finner garantert noe som finner i smak. Hvis du er på jakt etter vegetarisk tapas, finner du selvsagt også det hos oss på Delicatessen.

Bestill et bord – eller kom innom en av våre restauranter på dropin!

lag tapas hjemme
På Delicatessen Tapasbar finner du alltid et stort og variert utvalg spansk tapas

 

Albondigas oppskrift 


Ingredienser spanske kjøttboller
4 porsjoner

400 g karbonadedeig
200 g svinekjøttdeig
1 stk egg
4 stk loffskiver
1 dl tomatjuice
2 stk hvitløksfedd
0.33 stk chili, rød
0.5 stk gulrot
0.5 stk løk
1 stk selleristilk
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummin
1 ts karri
0.5 ts gurkemeie
1 ts salt
pepper, sort
solsikkeolje

 

Slik lager du spanske kjøttboller

Bløtlegg loffskiver i tomatjuice. Finhakk grønnsakene og bland med de øvrige ingrediensene, for hånd, til en fast masse. Form små  boller med hendene og stek dem videre i solsikkeolje. Trekkes deretter i krydret tomatsaus i ca. 10 min sammen med finhakket koriander.

 

Ingredienser, tomatsaus til spanske kjøttboller

2 stk hvitløksfedd
0.33 stk rød chili
0.5 stk gulrot
0.5 stk løk
1 stk selleristang
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummin
1 ts karri
0.5 ts gurkemeie
2 dl rødvin
8 dl hermetiske tomater
2 dl oksekraft
koriander
salt og pepper
sukker

 

Slik lager du tomatsaus til spanske kjøttboller

Finhakk alle  grønnsaker  og fres dem i  solsikkeolje  i  5  min. Ha  i  de  tørre  ingrediensene  samt  rødvin  og  kok  inn  til  halvparten. Tilsett  oksekraft,  tomatene,  salt,  pepper  og  litt  sukker.  Småkok  i minimum  40  min – men gjerne også lengre, om du har tid. på Delicatessen kan vi gjerne koke sausen i mange timer, for å få en skikkelig fyldig og konsentrert smak!

 

Vil du ha tips til hva du skal drikke til dine kjøttboller i tomatsaus? Vi har tidligere skrevet et innlegg om drikke til tapas, som du kan lese her!

 

oppskrift spanske kjøttboller
Albóndigas – spanske kjøttboller i tomatsaus. Vel bekomme!

 

Du finner også vår albondigas oppskrift på Aperitif – sammen med en mengde andre inspirerende oppskrifter og tips!