Oppskrift på spanske kjøttboller fra Delicatessen
Publisert: 18. juli 2022
Spanske kjøttboller er en tapasklassiker som faller godt i smak på middagsbordet, og som du nå kan imponere familie og venner med i eget hjem. I dette innlegget finner du oppskrifter på spanske kjøttboller á la Delicatessen, slik at du kan lage disse godsakene hjemme til så vel hverdag som fest!
Lag spanske kjøttboller hjemme
Det er ingen som kan kjøttboller bedre enn Spania. Hemmeligheten bak gode, saftige kjøttboller ligger i selve tomatsausen, som lages fra bunn og kokes lenge. Bla ned for å finne oppskrift og fremgangsmåte på de kjente kjøttbollene fra Delicatessen Tapasbar!
I Spania, og på Delicatessen-restaurantene, går de spanske kjøttbollene under navnet albóndigas. Albóndigas er en smaksrik rett med passe mengde krydder, og er en favoritt blant så vel voksne som barn. Navnet albóndigas kommer fra det arabiske ordet al-bunduq (som betyr hasselnøtt eller en liten rund gjenstand), og retten antas å ha sin opprinnelse som en arabisk rett importert til Spania i perioden med muslimsk styre.
Vil du slippe å lage maten selv? Bestill spanske kjøttboller og annen tapas fra Delicatessen Catering!
Finn flere spennende tapasretter på Delicatessen
For flere deilige tapasretter, kan du komme innom en av restaurantene våre på Majorstuen, Grünerløkka eller Aker Brygge hvis du er i Oslo. I tillegg finner du Delicatessen Tapasbar i Fredrikstad eller Tromsø – begge med nydelig beliggenhet rett ved vannkanten. Menyene på de ulike restaurantene er fullspekket med retter basert på så vel spanske som lokale råvarer, og du finner garantert noe som finner i smak. Hvis du er på jakt etter vegetarisk tapas, finner du selvsagt også det hos oss på Delicatessen.
Bestill et bord – eller kom innom en av våre restauranter på dropin!

Oppskrift: Spanske kjøttboller
Ingredienser, spanske kjøttboller
4 porsjoner
400 g karbonadedeig
200 g svinekjøttdeig
1 stk egg
4 stk loffskiver
1 dl tomatjuice
2 stk hvitløksfedd
0.33 stk chili, rød
0.5 stk gulrot
0.5 stk løk
1 stk selleristilk
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummin
1 ts karri
0.5 ts gurkemeie
1 ts salt
pepper, sort
solsikkeolje
Slik lager du spanske kjøttboller
Bløtlegg loffskiver i tomatjuice. Finhakk grønnsakene og bland med de øvrige ingrediensene, for hånd, til en fast masse. Form små boller med hendene og stek dem videre i solsikkeolje. Trekkes deretter i krydret tomatsaus i ca. 10 min sammen med finhakket koriander.
Ingredienser, tomatsaus til spanske kjøttboller
2 stk hvitløksfedd
0.33 stk rød chili
0.5 stk gulrot
0.5 stk løk
1 stk selleristang
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummin
1 ts karri
0.5 ts gurkemeie
2 dl rødvin
8 dl hermetiske tomater
2 dl oksekraft
koriander
salt og pepper
sukker
Slik lager du tomatsaus til spanske kjøttboller
Finhakk alle grønnsaker og fres dem i solsikkeolje i 5 min. Ha i de tørre ingrediensene samt rødvin og kok inn til halvparten. Tilsett oksekraft, tomatene, salt, pepper og litt sukker. Småkok i 40 min.

Du finner denne oppskriften på Aperitif – sammen med en mengde andre inspirerende oppskrifter og tips!