Forside > Aktuelt > Winemakers dinner på Delicatessen Aker brygge

Winemakers dinner på Delicatessen Aker brygge

Publisert: 7. desember 2023

 

I forbindelse med Oslo vinfestival, som går av stabelen 8. – 10. februar, inviterer Delicatessen Aker brygge til Winemakers dinner sammen med Aperitif. Vi serverer en 6-retters meny komponert av en spansk gjestekokk, velkomstcava, dessertvin og fire ulike viner fra egen vingård i Ribera del Duero!

Er du på jakt etter en spennende vinsmaking i Oslo? Kanskje som julegave til en vinentusiast, eller for å bedre på egen kunnskap om spansk rødvin? Da er dette arrangementet midt i blinket! Menyen er laget av Pablo Palomero fra restauranten El Cipres i Aranda del Duero, som sammen med kollega vil være gjestekokk på arrangementet. Det blir seks retter som deles mellom alle på bordet, med ovnsbakt dielam som kveldens høydepunkt. Fremfor alt blir det vin fra Delicatessen-gründernes egen vingård Dominio de Adrada! Gled deg til å smake spansk tempranillo fra Ribera del Duero, i tre ulike stiler – og noe så utradisjonelt som en spansk beaujolais.

 

Kjøp billett

 

Lechazo ribera del duero
Lechazo, altså ovnsbakt dielam, fra restauranten El Ciprés i Aranda del Duero

 

Delicatessen-gründerne lager vin i Ribera del Duero

Du leste riktig; Delicatessen lager ‘egen’ vin i Ribera del Duero. Tidlig høst 2022 ble nemlig Delicatessen-gründerne Erik, Rodrigo og Jan-Ivar majoritetseiere i en bodega i den lille byen Adrada de Haza. Et drøyt år senere er de første, edle dråpene fra prosjektet tappet på flaske. Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å feire dette på enn med vinmakeren selv, Aperitif – og ikke minst dere som har lyst til å bli med på vinsmakingen!

Vinmakeren, som står for det faglige i prosjektet, heter José Jiménez-Landi. Til vanlig driver han familiebodegaen Jiménez-Landi i regionen Méntrida sør for Madrid. Her lager man biodynamisk vin i en moderne, frisk og ofte fruktdrevet stil. Å lage viner i takt med naturen, uten unødvendige tilsetningsstoffer, er et viktig prinsipp for Jiménez-Landi. Dette er en praksis som José også har tatt med seg inn i vinproduksjonen på Dominio de Adrada. Vinene vi skal smake denne kvelden er med andre ord både bra for jord og menneske!

Vil du se bilder av vår vingård i Spania? Sjekk ut denne siden, hvor du også kan melde deg på nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om prosjektet.

 

Vingård ribera del duero
Eiendommen Dominio de Adrada, i vakre omgivelser i den lille byen Adrada de Haza i Ribera del Duero

 

Vinsmaking i Oslo – med spansk vri

Er du interessert i vin og bor i Oslo (med omegn), er dette et arrangement du absolutt bør få med deg. For å sikre en autentisk spansk matopplevelse flyr vi inn Pablo Palomero, som driver familierestauranten El Ciprés. El Ciprés ligger i naboebyen til Dominio de Adrada og er kjent for å servere klassisk Ribera-grillmat fra vedfyrt ovn. Spør du Delicatessen-gründer Rodrigo, er dette noe av den beste maten du får i Ribera del Duero!

Pablo tar med seg en av restaurantens kokker, og vil sammen med gjengen på Delicatessen Aker brygge skape spansk magi på kjøkkenet. Fra croquetas til spansk ostekake, og tradisjonsrik lechazo som hovedrett. Lechazo er en rett som består av dilam stekt i vedovn. Man kan si at det er en av de viktigste rettene i Burgos-provinsen – og Aranda de Duero er kjent som selve hjertet av lechazo.

 

Meny vinsmaking oslo

 

 

Lær mer om rødvin til tapas

Er du på jakt etter en god rødvin til tapas? Da bør du absolutt følge med på det Delicatessen-gründerne og Jiménez-Landi driver med i Ribera del Duero. Mens viner fra Ribera del Duero tradisjonelt er kraftige og tydelig eikepreget, er vinene fra Dominio de Adrada på mange måter nytenkende. I sann Jiménez-Landi-ånd er stilen syrefrisk og fruktdrevet; noe som gjør at dette er perfekte rødviner til tapas.

Generelt kan man si at jo mer kompleks en matrett er, jo mer kompleks må vinen som akkompagnerer den være. Er det mye fett i maten, trenger vinen mye tanniner. Er maten rik på krydder, bør vinen være rik på frukt. Alle disse tingene finner du i ulik grad i vinene fra Dominio de Adrada; fra en fresh ’spansk Beaujolais’ med god syre, til den komplekse og tanninrike toppvinen Valdelara.

 

Vil du lære mer om vin til tapas? Vi har tidligere skrevet et innlegg om vin og annen drikke til tapas, som du kan lese her!

 

Under Winemakers dinner vil vi smake følgende viner:

 

Delicatessen cava (Penedés | Xarel·lo, Macabeo, Parellada)

El Ladrón del Pueblo (Ribera del Duero | Tempranillo, Bobal, Garnacha)

El Sueño (Ribera del Duero | Tempranillo)

Dominio de Adrada (Ribera del Duero | Tempranillo, Albillo Real)

Valdelara (Ribera del Duero | Tempranillo)

• Ariyanas Naturalmente Dulce (Andalucia | Muscat of Alexandria)

 

Kjøp billett

 

vingård spania ribera del duero
José Jiménez-Landi med et parti tempranillo på bodegaen Dominio de Adrada

 

Aperitif no er kjent for å skape interessante arrangementer for mat- og vininteresserte, som er både lærerike og sosiale. Vil du gå på winemakers dinner, vinsmaking eller vinkurs i Oslo, bør du absolutt sjekke ut arrangementskalenderen med ulike vinkurs og matkurs på aperitif.no.

Delicatessen er kjent for digg tapas og god stemning, og Delicatessen Aker brygge med sine to etasjer er et nydelig sted for større arrangementer. Her er det med andre ord duket for en unik helkveld med fantastiske smaker, som du ikke vil glemme med det første!