Forside > Aktuelt > Vi arrangerer vinmesse på Aker brygge!

Vi arrangerer vinmesse på Aker brygge!

Publisert: 20. desember 2023

 

8. – 10. februar arrangeres Oslo vinfestival, og Delicatessen Aker brygge er selvsagt med på festen. Bli med på spansk vinmesse, Winemakers dinner, vintog eller lørdagsbrunsj med Sondre Lerche!

 

Etter et par års pause er Oslo Vinfestival tilbake med full styrke igjen i 2024. Fra torsdag til lørdag 8. – 10. februar blir det masse spennende arrangementer, smakinger og aktiviteter for den som er interessert i vin, rundt omkring på hele Aker brygge. Selve vinfestivalen er gratis og åpen for alle, så alt du trenger å gjøre er å finne aktivitetene som du har lyst til å bli med på og kjøpe billett. Og gjerne ta med en venn, kollega eller et familiemedlem som du har lyst til å prøve nye viner sammen med!

 

Se våre arrangementer

 

Winemakers dinner med spansk vin

På torsdagen får Delicatessen Aker brygge besøk av vinmakeren José Jiménez-Landi. Til vanlig lager han vin i Méntrida sørvest for Madrid, i det egne vinhuset Jiménez-Landi. Denne kvelden skal José imidlertid presentere noen helt andre viner; nemlig rødviner fra en bodega i Ribera del Duero som Delicatessen-gründerne er majoritetseiere av.

I et og et halvt år har Delicatessen-gründerne jobbet med å realisere drømmen om egne, nytenkende viner fra Ribera del Duero, sammen med José og hans bror. Noen av disse vinene vil ellers ikke bli tilgjengelig i Norge, så dette blir en unik kveld på mange måter. Også maten blir helt utover det vanlige! Pablo Palomero fra familierestauranten El Ciprés i Aranda del Duero tar med seg en kokk og lager ovnsbakt dielam, som er en av de mest tradisjonelle matrettene i området. Til forrett blir det fire ulike snacks og småretter, og til dessert en klassisk spansk ostekake. 

Les mer om dette arrangementet her – og kjøp billetter på aperitif.no. 

 

Vil du vite mer om Delicatessen-gründernes vingård? Se bilder og les litt mer om Dominio de Adrada her!

 

dilam spansk mat
Dilam, slik de lager det på El Ciprés i Aranda del Duero.

 

Spansk vinmesse på Delicatessen

På fredag er det duket for en ettermiddag i vinens tegn. Nærmere bestemt den spanske vinens tegn! Sammen med vinmessen Vinos Off the Record har Delicatessen-gründer Rodrigo stelt i stand en vinmesse av helt unik art. Delicatessen Aker brygge møbleres om til en heidundrende smaksfest hvor du kan prøve alt fra crispy cava til fyldige rødviner av topp kvalitet. Et tjuetall mindre og spennende produsenter vil være til stede på messen, som varer kl. 16 – 19. 

På formiddagen holdes det smaking for restaurantbransjen og importører, og på kvelden har vi Winemakers dinner. Denne dagen tar vi med andre ord ingen ordinære bordbestillinger. Men jøss, så gøy vi skal ha det med produsenter, gjestekokker – og kanskje deg? 

Bestill plass på Spansk vinmesse via vår online booking. Billetten koster 250,- og inkluderer 10 smakskuponger.

 

winemakers dinner oslo
Vinsmaking er påfyll for sjelen! Her får både smaksløker og hjerne brynt seg på ny kunnskap.

 

Winemakers dinner – men velg din egen vin

På fredag gjentar vi suksessen med spesialmeny signert Pablo Palomero fra El Ciprés. Men denne gangen får du velge vin helt selv! Nyt en klassisk familiemiddag á la Ribera del Duero, mens du plukker ut glass eller flasker som faller deg i smak. Alle produsenter fra vår spanske vinmesse tidligere på dagen vil være til stede under kvelden. Her kan du med andre ord fylle glasset med nesten nøyaktig hva du vil, samtidig som du kan lære mer om druer, vinområder og produksjonsmetoder. En fantastisk mulighet til å oppdage nye vinperler i ditt eget tempo – alene, eller sammen med vennegjengen, familien eller kollegaene. Dette blir en sosial og lærerik kveld som vi tipper at dere sent kommer til å glemme.

Se menyen til Winemakers dinner her – og bestill plass via vår online booking. Middagen koster 645,- og inkluderer seks retter. Er du på jakt etter en billig Winemakers dinner, er det med andre ord her du slår til!

PS! Etter middagen disker den musikkinteresserte vinmakeren Fredi Torres opp med Vin & Vinyl. Fra nitiden til sent spiller han klassisk funk og vi tilbyr en ekstra sjenerøs vinmeny. Dette blir en kveld med påfyll for både kropp og sjel, og det beste av alt; dette arrangementet er helt gratis! 

 

Fredi Torres spansk vin
Fredi Torres bytter ut vinen mot platespillere og byr opp til dans 9. februar.

 

Lørdagsbrunsj med Sondre Lerche 

På lørdagen inviterer vi til en sosial formiddag med Sondre Lerche – og spansk vin uten tilsetningsstoffer. Sondre har siden noen år tilbake laget egne viner i samarbeid med vinimportøren Non Dos. Vinserien heter Patos og filosofien er å lage usminkede, rene og levende viner, i takt med naturen. Vi digger disse vinene, og vil gjerne at du også skal få oppleve de!

I løpet av måltidet vil vi smake en musserende vin, en rosévin og en oransjevin; alle tre fra Penedés i Catalonia. Sondre vil være til stede for å fortelle mer om de edle dråpene, og Delicatessen-gründer Rodrigo komponerer en spansk brunsjmeny. Et minneverdig arrangement med ærlige smaker både i glasset og på tallerkenen!

Vi holder av halve restauranten til dette arrangementet, så antallet er begrenset. Sikre deg en plass ved å gå inn på vår online booking, velge antall personer og datoen 10. februar. Prisen for brunsj og tre glass vin er 495,-, og menyen kan du se her.

 

sondre lerche vin patos
Det er bare å GLEDE seg til en artig smaking av vinene til Sondre Lerche!

 

Vintog på Aker brygge – en perfekt gave til en vinkompis

I tillegg til våre arrangementer på Delicatessen Aker brygge, vil du også kunne bli med på vintog under Oslo Vinfestival. 12 restauranter deltar på vintoget, og hver pulje i toget vil besøke fire av dem. Det er tilfeldig hvilke stopp puljen deres blir tildelt, men vi kan garantere at alle tilbyr digg vin og god stemning. Hos oss blir det viner fra den egne bodegaen i Ribera del Duero.

Vintoget er et sosialt og morsomt arrangement som passer alle; fra nybegynneren med lite eller ingen kunnskap, til eksperten som bare vil bli overrasket med nye smaker. Spør du oss, er det en genialt fredagsafterwork med kollegaene – eller hvorfor ikke pre-dinner-aktivitet på lørdagen? Antall plasser er begrenset, så kjøp din billett i dag. Prisen er 290,- per billett, så dette er jo faktisk en genial jule- eller nyttårsgave! 

Avganger fredag: 16.00, 16.30, 17.00, 17.30
Avganger lørdag: 15.00, 15.30, 16.00, 16.30

 

Kjøp billett

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Oslo Vinfestival (@oslovin)

Et tilbakeblikk fra vintog på Aker brygge i 2019

 

Noen generelle vilkår for arrangementene

Eventuelle allergier må meldes inn senest tre dager før arrangementet du skal delta på. Vi tar forhåndsbetaling for alle arrangementer, og refunderer ikke billettkjøp. Skulle du bli forhindret fra å komme er det selvsagt helt i orden å selge eller gi bort din plass. Husk da å gi oss beskjed på epost slik at vi kan endre navnet i reservasjonen. Ta kontakt med oss på epost: akerbrygge@delicatessen.no eller telefon: 22 46 72 00 om du skulle ha noen spørsmål. 

 

delicatessen aker brygge restaurant
Velkommen til Delicatessen Aker brygge – vi gleder oss til å se deg!