Forside > Aktuelt > Oppskrift på Cava Sangria

Oppskrift på Cava Sangria

Publisert: 28. august 2022

Cava Sangria er en populær tørsteslukker på Delicatessen, og alle våre restauranter har en egen vri på drinken. Sangria med cava kan lages i masse ulike versjoner, så det er egentlig bare fantasien som setter grenser om du vil lage din egen hjemme. Her deler vi Delicatessen sin oppskrift på Cava Sangria med hylleblomst – som passer perfekt til smaksrik mat som tapas!

Sangria er en drink med opprinnelse i Spania og Portugal, typisk basert på rødvin, frukt og en søt syrup eller annen smakstilsetning. På Delicatessen lager vi mange ulike typer av Sangria, men de mest populære variantene på drinken er de som innholder hvit eller rosé-cava. Sangria med cava er både den perfekte aperitifen – enten alene, eller sammen med litt ost og skinke. Cava Sangria er også en god match med de fleste typer tapas. Takket være sin sødme og struktur, passer denne drinken godt med krydret mat som spanske kjøttboller, friterte poteter og andre klassiske tapasretter.

 

oppskrift cava sangria
Cava Sangria er en perfekt uteserveringsdrink, men smaker like godt på årets kaldere dager sammen med et bedre tapasmåltid

 

Oppskrift på Sangria med cava fra Delicatessen tapasbar

Her deler vi vår oppskrift på Sangria med cava med hylleblomstsmak, slik at du kan lage denne digge drinken hjemme. Andre populære versjoner på våre restauranter er Cava Sangria med eple og kanel-, rabarbara- eller bringebærsmak. Bytt da ut hylleblomsten med en smaksrik sirup med smaken du ønsker, og topp med frukt og bær som du er glad i.

Ingredienser, Cava Sangria hylleblomst

1cl Brandy Torres 10
1cl Vodka
16cl hylleblomstsaft eller -limonade
8cl Cava

Ha brandy, vodka, og hylleblomstsaft i et røreglass med isbiter. Hell over i et avkjølt glass, legg en bit appelsinskall oppi og topp med cava. På Delicatessen serverer vi denne drinken i et stort vinglass med isbiter samt eple- og appelsinskiver. Du kan også lage den i en mugge. Da må du øke mengden, avhengig av størrelsen på muggen.

Aperitif har tidligere publisert vår oppskrift på Cava Sangria med eple- og kanelsmak – en superdigg drink som passer like godt om vinteren som om sommeren!

 

Lag Cava Sangria uten alkohol

Man må absolutt ikke lage Sangria med alkohol for å få en liten smak av Spania. Vår Cava Sangria kan med fordel lages alkoholfri – Benytt da en alkoholfri musserende vin i stedet for cava. Sjekk utvalget av alkoholfri musserende på ditt nærmeste Vinmonopol så finner du sikkert noe som kan passe.

 

cava sangria oppskrift
Skål – uansett om du nyter din cava sangria med eller uten alkohol!