Forside > Aktuelt > Winemakers dinner på Aymara Peru

Winemakers dinner på Aymara Peru

Publisert: 9. september 2022

Delicatessens peruanske søsterrestaurant, Aymara, inviterer til Winemakers dinner sammen med Aperitif onsdag 19. oktober. Smak tre ulike cava og fire rødviner fra den spanske vinprodusenten Perelada, i perfekt harmoni med en femretters spesialmeny signert kjøkkensjef Mariano Cerna. 

19. oktober er det duket for en helaften i vinens tegn i det koselige selskapsrommet på Aymara. Winemakers dinner er et sosialt og lærerikt arrangement på samme gang, og et arrangement som passer både kjærestepar, vennegjenger og gode kollegaer. Fremfor alt er Winemakers dinner en perfekt mulighet for å oppleve smaker som du kanskje ikke ville opplevd ellers. Lær mer om vinene til Perelada fra de som faktisk er med på å lage dem, og smak retter som du ikke finner på Aymara sin meny til vanlig.

Bestill plass

vinsmaking oslo aymara peru
En av rettene på spesialmenyen – andelårconfit med fløyelsmyk gresskarpure

 

Peruansk smaksmeny i fem serveringer

Under kvelden tar kjøkkensjef Mariano Cerna og hans team oss med på en reise fra østers i syrlig marinade til kremet trøffelpasta med salte tilbehør. Vinene som serveres denne dagen spenner fra knusktørr cava til varm og fyldig rødvin, og du vil helt sikkert finne nye favoritter på så vel tallerkenen som i glasset.

Det er kun 50 plasser på arrangementet, så sørg for å booke plass før det blir utsolgt! Kom alene, eller ta med deg noen du er glad i. Winemakers dinner er også den perfekte gaven – uansett om den du overrasker er interessert i vin eller ei.

 


 

ØSTERS med rocoto-chili leche de tigre

BL – SL – E – SE

Perelada Stars Touch of Rosé Cava

CAUSA ACEVICHADA med mykt potetmos, stjernelaks, acevichada-saus, ørretrogn og olivenmajones

F – SL – E – SE

Perlada Grand Claustro 2012 Brut Nature Cava

CHIFA CEVICHE med laks, asiatisk leche de tigre, avokado, peanøtter, wonton og sesamfrø

SL – F – SO – HV – PE – F

Perelada Stars Reserva Brut Nature Cava 2017

ANDELÅRCONFIT med gresskarpuré

Perelada Finca Malaveina 2017 Emporda
& 5 Finques Reserva 2017 Emporda

TRØFFELPASTA med ajî amarillo og serranoskinke

HV – E – M

Perelada Finca Espolla 2016 Emporda
& Perelada Finca La Garriga Emporda

 


 

kremet trøffelpasta aymara
Gled deg til å smake nydelig, kremet trøffelpasta – en rett du ikke finner på menyen på Aymara til vanlig

 

Mer om vinhuset Perelada

Hvis du er glad i spansk vin er dette absolutt et arrangement for deg. Perelada er et gammelt og anerkjent vinhus som eier en rekke vingårder i Catalonia. Hver vingård har sin egen jordsmonn, som setter sitt særegne preg på alle viner som Perelada lager. Når du smaker de ulike vinene kan du lete etter ulike nyanser; hver vin forteller nemlig sin egen historie om jordsmonnen som vinstokkene vokser i.

Perelada har plukket ut fire rødviner og tre cavaer til middagen. Særlig toppcavaen Gran Claustro Reserva Brut Nature er en vin å glede seg til å både lukte, smake og prøve med mat. Til to av rettene vil du få smake maten sammen med to forskjellige viner – slik at du virkelig kan oppleve hvor mye en god vinpairing har å si.

Arrangementet starter kl. 18, og avholdes i Aymara sitt selskapsrom La Cueva. Les mer om La Cueva, og selskap på Aymara, her.

 

vinsmaking oslo aymara
En av Perelada sine vinmarker i Catalonia i Nord-Spania