Forside > Aktuelt > Winemakers dinner med Zinio Bodegas

Winemakers dinner med Zinio Bodegas

Publisert: 6. mars 2023

Siste uken i mars får Delicatessen besøk av Mariola Varona fra Zinio Bodegas, og i den forbindelse arrangerer vi Winemakers dinner i Oslo, Fredrikstad, Bodø og Tromsø. Bli med og smak en hvitvin, tre forskjellige rødviner og en skreddersydd tapasmeny!

 

Zinio har lenge vært en favorittvin blandt så vel gjester som servitører på Delicatessen. Er man på jakt etter en god tapasvin, kan det liksom ikke slå feil med Zinio! Inngangsvinen Zinio Crianza har vært med oss i nesten et tiår, og det norske markedet har etter hvert blitt så verdifullt at vi har fått vår egen etikett – med den ikoniske kunsten til Benjamin Bergman som motiv. I tillegg til denne vinen tar Mariola med seg en hvitvin, en Reserva og en Selección, som kombineres med en tapasmeny servert i fire runder.

Advarsel: her er det høy risiko for å finne seg en ny favorittvin!

 

Zinio bodegas Rioja

 

 

Rioja Alta og deres fantastiske rødviner

Rioja Alta er hjemstedet til Zinio Bodegas; et område som er kjent for tradisjon, lidenskap og gjennomgående høy kvalitet. Alta betyr høyt på spansk, og nettopp altituden setter absolutt sitt preg på vinene fra dette området. Takket være det litt kaldere klimatet tenderer viner fra Rioja Alta å ha god syre og mye fylde og struktur, sammenlignet med viner fra naboområdene. Viner fra Rioja Alta karakteriseres som regel også av et høyt lagringspotensiale.

Av de rundt 300 miljoner liter vin som produseres i Rioja Alta hvert år er ca 90% rødvin. Druesorten Tempranillo som dominerer, og det at Tempranillo trives utmerket under forholdene her er selvsagt avgjørende for signaturvinstilen i området. Tenk dristig frukt, kraftige tanniner og lang munnfølelse – gjerne med subtile toner av vanilje og tobakk fra eikelagring.

Vinene til Zinio Bodegas er intet unntak fra Rioja Alta-stilen. Tempranillo dominerer på druefronten, men du finner også noe Grenache og Graciano i utvalget deres. Hvitvin er kun en liten del av produksjonen, og her er det stort sett de klassiske Rioja-druene Viura og Tempranillo Blanco som brukes. Den røde inngangsvinen Zinio Crianza er en allsidig vin med med frisk og rund smak med god struktur og milde tanniner. I de to litt mer komplekse vinene vi skal smake under Winemakers har de edle dråpene fått seg ytterligere tid på fat; 18 måneder for Reserva-vinen, og nesten to år for Selección-vinen. Hvitvinen er en omsluttende vin med balansert syre og intens friskhet, basert på 60% Tempranillo Blanco og 40% Viura.

 

zinio winemakers dinner

 

 

Winemakers dinner med Zinio Bodegas

Siste uken i mars reiser eksportsjef Mariola Varona sammen med Delicatessen-medgrüner Rodrigo Belda fra Fredrikstad i sør til Tromsø i nord, for å introdusere Zinio sine viner til alle som har lyst til å delta på Winemakers dinner. Det blir Zinio Blanco sammen med en snacksrunde, bakt skrei med Crianza Delicatessen, grillet Ibericokjøtt sammen med Reserva 2018 og kronen på verket; bresert oksekjake med Selección de Suelos 2011.

 

winemakers dinner meny zinio

 

Hvor mange det er plass til varierer fra restaurant til restaurant, så om du har lyst til å bli med kan det være lurt å sikre deg en plass med en gang. Dette er for øvrig en perfekt gave til en kjæreste eller venn som er glad i vin og mat! Har du ingen å ta med deg går det helt fint å booke en singelplass også – Winemakers dinner er et sosialt arrangement, der man fort blir kjent med så vel nabobord som sidemann.

Arrangementet begynner kl 19.00 på alle stedene og varer i ca 2.5 timer. Du bestiller plass ved å sende en epost til restauranten du har lyst til å besøke, og oppgir hvor mange plasser du ønsker å bestille.

 

Pris per person: 990,-  

 

Winemakers Dinner – Delicatessen Aker Brygge | 27. mars

Bestill plass

Winemakers Dinner – Delicatessen Fredrikstad | 28. mars

Bestill plass

Winemakers Dinner – Delicatessen Bodø | 29. mars

Bestill plass

Winemakers Dinner – Delicatessen Tromsø | 30. mars

Bestill plass

 

vinsmaking oslo winemakers
Winemakers dinner er et hyggelig arrangement for så vel kollegaer som vennegjengen! Her fra en smaking på Delicatessen Aker brygge tidligere i år.

 

Zinio Bodegas – det kule kooperativet

Zinio Bodegas ble født som vingård i 1986, i form av et kooperativ bestående av to hundre vindyrkere med en viktig ting til felles; en enorm lidenskap for vin. Den fantastiske produsenten som Zinio Bodegas er kjent for å være i dag er resultatet av denne gjengens innsats, engasjement og kamp for en felles drøm.

Vinmarkene i hjertet av Rioja Alta gir Zinio en privilegert posisjon sammenlignet med mange andre produsenter i Rioja, hvor man ikke nødvendigvis eier vinstokkene som produserer druene man lager vinene sine av. Ved å dyrke egne druer oppnår Zinio total kontroll, helt fra felt til flaske.

 

«Vin lages allerede i vingården»

 

Det høres kanskje ut som en selvfølge, men det er verdt å skjenke en tanke. Det er nemlig ikke bare grepene man tar ved pressing av druer, blandning av safter og lagring av det som etter hvert er vinen man skal selge. For vinmakerne hos Zinio Bodegas er det viktig å forvalte vingården med minst like stor forsiktighet og omtanke som druene og saften. Gjør man jobben riktig ute i feltene, sørger man for maksimal kvalitet på druene – og følgelig fortreffelighet i vinene som til slutt tappes på flaske.

Et annet oppfriskende stykke fakta om Zinio Bodegas er at 80% av selskapets ansatte er kvinner. Til å være vinbransjen er dette veldig kule tall for den som er opptatt av representasjon! Fra eldgamle tider til ikke så fjern fortid har kvinner nemlig vært ganske distansert fra prosessen å lage vin. Takket være pionerer som Madame Clicquot og Madame Pommery, blant mange andre, skåret kvinner gradvis en plass i vinindustrien – en tradisjon som Zinio Bodegas er stolte over å forvalte og videreføre.

 

zinio bodegas winemakers dinner
Mariola Varona er eksportsjef i Zinio Bodegas, og kommer til Norge for å ha Winemakers dinner på Delicatessen