Forside > Aktuelt > Vinsmaking på Delicatessen Tromsø

Vinsmaking på Delicatessen Tromsø

Publisert: 21. januar 2023

Produsenten Garmón Continental kommer til Delicatessen Tromsø onsdag 15. februar og inviterer til to spennende arrangement; Winemaker’s dinner og vertikalsmaking!

 

Smak rødviner som passer perfekt med tapas, i en intim og sosial setting ved kaikanten på Vervet. Hvis du er interessert i god vin og mat, er dette en kveld du ikke vil gå glipp av! Da det vil være et begrenset antall plasser, særlig på vertikalsmakingen, kan det være lurt å sikre seg en plass i god tid i forveien.

Send en epost til tromso@delicatessen.no dersom du vil vite mer, eller reservere plass på smakingen!

 

 

Velkommen på vertikalsmaking og Winemaker’s dinner!

Er du litt nerdete av deg velger du vertikalsmakingen; her får du også oppleve den nydelige variasjonen som Garmón byr på fra år til år, i fem ulike årganger. Arrangementet avholdes i chambre separée, så dette blir en liten og koselig smaking, tett på produsenten.

Er du ute etter en helkveld med godsaker i både glasset og på tallerkenen velger du Winemaker’s dinner. Det vil bli servert en tapasmeny basert på spanske produkter i kjent Delicatessen-stil, sammen med 2018- og 2019-årgangen av Garmón presentert av produsenten. Dette arrangementet passer så vel grupper som deg som vil komme alene. Er du et skikkelig Ribera-fan kan du selvsagt velge å bli med på begge arrangementene – så lenge du ikke glemmer å drikke vann mellom slagene.

Uansett hva du velger er det bare å glede seg til å smake en av de mest spennende vinene fra Spania om dagen, i sydende omgivelser på Delicatessen Tromsø!

 

Garmón 2018 fikk 98 poeng av vinjournalisten Tim Atkin! Les denne anmeldelsen, og anmeldelser av de andre årgangene, her

 

vinsmaking rødvin delicatessen

 

Vinhuset Garmón Continental

Garmón Continental er et relativt litet vinhus som lager vin i henhold til forfedrenes tradisjoner. En type småbrukskultur, med gamle vingårder i høye kjølige og kontinentale elvebredder, med en lang modningssyklus. Vinhuset drives av familien García, som også eier Bodegas Mauro – et velkjent navn for de fleste med en interesse og forkjærlighet for spansk vin.

Garmón Continental lanserte sin første vin i 2014, og har siden høstet høye poeng for samtlige årganger. I dag lager man drøye 50 000 flasker i året, så det er ingen svær produsent vi snakker om her. Til sammenligning produserer Protos, som er områdets største produsent, 3.5 millioner flasker i året.

Hjemstedet til Garmón Continental er Ribera del Duero i nord-Spania, i den østlige delen av regionen. Familien har vingårder i Baños, Tubilla, La Aguilera og Anguix på høyre bredd av Duero-elven, og Moradillo på venstre bredd. Druene som brukes for å lage Garmón er fra 40-80 år gamle vinstokker. Siden 2018 bruker man også noe druer fra nye vinstokker i Valbuena og Olivares.

 

Les mer om Garmón Continental på produsentens hjemmeside

 

garmon rødvin vinsmaking
Garmón har flotte og moderne fasiliteter i Valladolid i Ribera del Duero

 

 

Vertikalsmaking på Delicatessen Tromsø

 

• Arrangementet begynner 18.00 og varer ca. en time

• Det vil bli servert fem ulike årganger av Garmón; 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019

• Produsenten forteller om vinhuset og hvordan man lager vinene

Pris per person: 590,-

Dette er en intim og lærerik smaking for den vininteresserte – eller den som har lyst til å lære mer om vin fra Ribera del Duero. Ingen forkunnskaper er nødvendig, og det er selvsagt lov å stille både smarte og dumme spørsmål. Kom alene, med en kollega eller med din kjære!

 

Bestill plass på smakingen: tromso@delicatessen.no.
Merk at det kun er plass til 30 personer denne dagen, så her er det første mann til mølla som gjelder!

 

Winemaker’s dinner på Delicatessen Tromsø

 

• Arrangementet begynner 19.30 og varer ca. to timer

• Det vil bli servert to ulike årganger av Garmón; 2018 og 2019, samt en tapasmeny i to runder

• Produsenten forteller om vinhuset og hvordan man lager vinene

Pris per person: 750,-

Dette er et sosialt og lærerikt arrangement for den som er interessert i vin, mat og hvordan man best kombinerer de to. Du kan bestille plass for flere dersom du ønsker å ta med noen venner eller kollegaer – og hvis du vil komme alene plasserer vi deg med noen andre hyggelige deltakere.

 

Bestill plass på smakingen: tromso@delicatessen.no.

 

vinmark ribra del duero
Fra Garmón Continental sin vinmark Fuento Soto i Valtiendas