Forside > Aktuelt > Vinsmaking på Delicatessen Aker Brygge

Vinsmaking på Delicatessen Aker Brygge

Publisert: 20. januar 2023

Torsdag 16. februar inviterer Delicatessen Aker Brygge til to vinsmakinger sammen med produsenten Garmón Continental. Smak rødviner som passer perfekt med tapas, i en intim og sosial setting!

Garmón Continental er et relativt litet vinhus som lager vin i henhold til forfedrenes tradisjoner. En type småbrukskultur, med gamle vingårder i høye kjølige og kontinentale elvebredder, med en lang modningssyklus. Vinhuset drives av familien García, som også eier Bodegas Mauro – et velkjent navn for de fleste med en interesse og forkjærlighet for spansk vin. Kanskje du finner en ny favorittvin på dette arrangementet på Delicatessen Aker Brygge?

 

Vinhuset Garmón Continental

Garmón Continental er et moderne og relativt nytt prosjekt. Garmón lanserte sin første vin i 2014, og har siden høstet høye poeng for samtlige årganger. I dag lager man drøye 50 000 flasker i året, så det er ingen svær produsent vi snakker om her. Til sammenligning produserer Protos, som er områdets største produsent, 3.5 millioner flasker i året.

Hjemstedet til Garmón Continental er Ribera del Duero i nord-Spania, i den østlige delen av regionen. Familien har vingårder i Baños, Tubilla, La Aguilera og Anguix på høyre bredd av Duero-elven, og Moradillo på venstre bredd. Druene som brukes for å lage Garmón er fra 40-80 år gamle vinstokker. Siden 2018 bruker man også noe druer fra nye vinstokker i Valbuena og Olivares.

Garmón er kjent for å bryte med den tunge og klassiske Ribera del Duero-stilen, ved å lage moderne viner som gjerne er freshere og har god syre. Vingårdene drives økologisk og biodynamisk og man spontangjærer ved bruk av naturlig gjær.

 

Les mer om Garmón Continental på produsentens hjemmeside

 

garmon rødvin vinsmaking
Garmón har flotte og moderne fasiliteter i Valladolid i Ribera del Duero

 

Velkommen på vertikalsmaking og Winemaker’s dinner!

Hvis du er interessert i god vin og mat, er dette en kveld du ikke vil gå glipp av! Er du litt nerdete av deg velger du vertikalsmakingen; her får du også oppleve den nydelige variasjonen som Garmón byr på fra år til år, i fem ulike årganger. Arrangementet avholdes i chambre separée, så dette blir en liten og koselig smaking, tett på produsenten.

Er du ute etter en helkveld med godsaker i både glasset og på tallerkenen velger du Winemaker’s dinner. Det vil bli servert en tapasmeny basert på spanske produkter i kjent Delicatessen-stil, sammen med 2018- og 2019-årgangen av Garmón presentert av produsenten. Dette arrangementet avholdes på mezzaninen og i chambre separée i 2. etasje og passer så vel grupper som deg som vil komme alene. Er du skikkelig Ribera-fan kan du selvsagt velge å bli med på begge arrangementene – så lenge du ikke glemmer å drikke vann mellom slagene.

Uansett hva du velger er det bare å glede seg til å smake en av de mest spennende vinene fra Spania om dagen, i sydende omgivelser på Aker Brygge!

 

Garmón 2018 fikk 98 poeng av vinjournalisten Tim Atkin! Les denne anmeldelsen, og anmeldelser av de andre årgangene, her

 

vinsmaking rødvin delicatessen

 

 

Vertikalsmaking på Delicatessen Aker Brygge

 

• Arrangementet begynner 18.00 og varer ca. en time

• Det vil bli servert fem ulike årganger av Garmón; 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019

• Produsenten forteller om vinhuset og hvordan man lager vinene

Pris per person: 590,-

Dette er en intim og lærerik smaking for den vininteresserte – eller den som har lyst til å lære mer om vin fra Ribera del Duero. Ingen forkunnskaper er nødvendig, og det er selvsagt lov å stille både smarte og dumme spørsmål. Kom alene, med en kollega eller med din kjære!

 

Bestill plass på smakingen: akerbrygge@delicatessen.no.
Merk at det kun er plass til 22 personer denne dagen, så her er det første mann til mølla som gjelder!

 

Winemaker’s dinner på Delicatessen Aker Brygge

 

• Arrangementet begynner 19.30 og varer ca. to timer

• Det vil bli servert to ulike årganger av Garmón; 2018 og 2019, samt en tapasmeny i to runder

• Produsenten forteller om vinhuset og hvordan man lager vinene

Pris per person: 750,-

Dette er et sosialt og lærerikt arrangement for den som er interessert i vin, mat og hvordan man best kombinerer de to. Du kan bestille plass for flere dersom du ønsker å ta med noen venner eller kollegaer – og hvis du vil komme alene plasserer vi deg med noen andre hyggelige deltakere.

 

Bestill plass på smakingen: akerbrygge@delicatessen.no.

 

vinmark ribra del duero
Fra vinmarken Fuento Soto i Valtiendas