Delicatessen Aker Brygge arrangerer Winemakers Dinner

Delicatessen har gleden av å invitere deg til Winemakers Dinner i restauranten vår på Aker Brygge 28. april 2020. Her vil det bli servert fire spanske vintyper fra Txakoli og Pago de Carraovejas sammen med en fire-retters meny. Vi ønsker deg velkommen til å delta på en kveld med gode, spanske viner satt sammen med spennende smaker i flotte lokaler på Aker Brygge.

Mikel Errasti og David Montes presenterer kveldens spanske viner

Denne kvelden vil Mikel Errasti fra vingården Zudugarai og David Montes fra vingården Pago de Carraovejas presentere vintypene som vil bli servert.

Mikel Errasti er den tredje generasjonen som produserer Txakoli. Txakoli kommer fra Baskerland-distriktet i Spania, og er lett sprudlende, veldig tørre hvitviner med et høyt syreinnhold. Vintypen er laget av Hondarrabi Zuri-druer, som produserer en blek, gul vin med aromaer av sitrusfrukt, moden frukt og urter. Dette er den viktigste druen som brukes til å produsere Txakoli-vin.

David Montes sin karriere i vinverdenen går tilbake til 2011, da han gikk inn som sjef for det europeiske markedet for to vinprodusenter i det spanske vindistriktet Ribera del Dureo. Pago de Carraovejas kommer fra nettopp dette distriktet, og er saftige og rike rødviner med frukt og god syre. Vintypen er laget av druene Tinto Fino, Cabernet Sauvignon og Merlot som dyrkes i en høyde på 840-930 meter over havet.

Fire-retters meny tilpasset det spanske vinutvalget

Sammen med presentasjonen av det spanske vinutvalget, har vi også denne kvelden satt sammen en fire-retters meny som er tilpasset de ulike vintypene. Nedenfor kan du se hele menyen og vinutvalget for kvelden.

 

Txakoli Zudugarai Blanco 2018

Confitert torsk

Escalivada, mojo rojo

*

Txakoli Zudugarai Rose 2019

Bakte rødbeter og grillet chevre

Grønnkål, granateple, gresskar, marcona-mandler

*

Pago de Carraovejas 2016

Iberico tallerken

Jamon Iberico bellota, cecina, salchichón, chorizo, pan con tomate

*

Pago de Carraovejas Anejón 2014

Cordero

Indrefilet av får, persillerotpuré, bakte jordskokker, fritert skorsonerrot

 

Delta på Winemakers Dinner hos Delicatessen på Aker Brygge

Du kan enkelt booke bord for å delta på Winemakers Dinner her. Arrangementet starter klokken 18:00 og koster 950, – per person ute A-kort, og 800, – per person med A-kort. Vi ønsker deg velkommen til Winemakers Dinner hos oss på Aker Brygge. Dersom du skulle ha noen spørsmål om arrangementet, er du velkommen til å ta kontakt med oss på telefon 214 22 880.