Forside > Aktuelt > Corpinnat Masterclass på Delicatessen Bodø

Corpinnat Masterclass på Delicatessen Bodø

Publisert: 17. mars 2022

Tirsdag 29. mars får Delicatessen Bodø besøk av kongen av Corpinnat – Toni fra den anerkjente produsenten Torelló!

 

Torelló lager musserende viner i hjertet av Cavaens hjem, Penedés i Catalonia, og er elsket av folk rundt hele verden – for særlig sine fantastiske, musserende viner. Vinhuset ble grunnlagt allerede på 1300-tallet, og i dag er det 22. og 23. generasjon som driver produksjonen. Toni har vært på besøk hos oss i Norge mange ganger tidligere, og gleder seg trolig like mye som oss til å møte en gjeng med flotte bodøværinger på smaking!

 

torello delicatessen
Delicatessen-gründerne Rodrigo og Erik med Toni i midten, på 20-årsjubileet til Delicatessen Grünerløkka (2019)

 

Nyt en snacksmeny og fire ulike viner

Toni vil denne kvelden lære deg alt og litt til om Corpinnat; Cavaens relativt nye utfordrer, med strenge krav til produksjon og kvalitet. Det blir smaking av fire av Torelló sine toppbobler, en nydelig 12-retters snacksmeny og informasjon om hvordan vinene lages og lagres. Vi lover en uforglemmelig kveld, med masse spansk kuriosa og gode latter!

 

Hva er Corpinnat?

Corpinnat består alltid av druer som er håndplukket og 100% økologiske samt lagres alltid i minimum 18 måneder. Skikkelige kvalitetsviner dette, med andre ord! Selv om mange bruker begrepene Cava og Corpinnat litt om hverandre, er Corpinnat altså nettopp som Cava musserende vin fra Spania, men med en egen appellasjon – ratifisert av EU i slutten av 2017. Ordet ‘Cor’ er hentet fra det katalanske ordet for hjerte, og ‘Pinnat’ stammer fra det latinske ‘pinna’ som betyr steinete. Det er som du kanskje skjønner ikke pinnat på bakken i Penedés, men steinat!

 

Mer om smakingen

Prisen for Masterclassen er 890,- per person. Du vil få servert en 12-retters snacksmeny samt følgende viner:

Torelló Delicatessen

Torelló Brut Nature

Torelló 225

Gran Torelló

 

corpinnat smaking delicatessen

 

Les mer om vinhuset Torelló her