Forside > Aktuelt > Andalusisk aften på Delicatessen Majorstuen

Andalusisk aften på Delicatessen Majorstuen

Publisert: 22. februar 2023

Tirsdag 28. februar feirer vi Día de Andalucía på Delicatessen Majorstuen, med feststemning og andalusiske spesialiteter på menyen!

Hvis du ikke har hørt om Día de Andalucía før, er det definitivt på tide å oppleve denne gledens dag. Aller helst Andalusia selvsagt – men for alle som ikke har muligheten til å reise ned bringer vi noen av tradisjonene fra denne selvstendighetens dag til Majorstuen. Vår andalusiske servitør Federico presenterer retter fra sin hjemregion, og pynter seg i tradisjonelle klær for anledningen!

Vil du bli med på feiringen?

Bestill bord

 

Andalusisk aften Delicatessen
Vår stolte andalusiske matador, Federico!

 

Hva er Día de Andalucía?

Día de Andalucía er en høytidsdag hvor man feirer folkeavstemningen for autonomi i Andalusia, som ble avholdt 28. februar 1980. De andalusiske velgerne stemte for vedtekten som gjorde Andalusia til et autonomt spansk samfunn – og som spanjoler flest er andalusere selvsagt meget stolte av sine tradisjoner!

Både folk, bygninger og torg i Andalusia kles i grønne og hvite farger på denne selvstendighetens dag. Det er nemlig fargene til Andalusias nasjonalflagg, som kan ses på mer eller mindre hver eneste balkong i regionen på Día de Andalucía. I noen byer – særlig i Málaga-området – er skolene stengt for en såkalt Semana Cultural (kulturuke), også kalt Semana Blanca (hvit uke). Fredagen før Día de Andalucía er ofte en høytidsdag i regionens skoler. Da starter man skoledagen med å spise en tradisjonell andalusisk frokost (desayuno andaluz), bestående av en skive toast med et tynt lag olivenolje og appelsinjuice. I tillegg lager elevene gjerne tegninger som viser Andalusias symboler, historie og tradisjoner, setter opp skuespill og synger nasjonalsangen Himno de Andalucía.

Psst! Vil du si Andalucía som de lokale, lesper du litt på c’en [andaluˈθi.a].

 

Andalusisk mat på Delicatessen Majorstuen

Listen over tradisjonell andalusisk mat er lang, men noen kjente gjengangere er gazpacho, tortilla, Iberico-skinker og masse fisk og skalldyr. Federico har fått lov til å velge ut tre tradisjonelle retter som han er ekstra glad i til vår Andalusiske aften, og valget landet på Gazpacho andaluz, Serranito og Leche frita. Disse rettene lages i 30 porsjoner, og det blir fritt vilt og første mann til mølla.

Utover de andalusiske spesialiteterna tilbyr vi selvsagt vår vanlige, digge tapasmeny hele kvelden. Og denne inneholder faktisk noen andalusiske favoritter, den og; som tortilla de patatas, friterte calamares og noen skikkelig gode Iberico-skinker og -spekepølser.

…og du – skal du holde det ekte, starter du måltidet med et glass sherry eller manzanilla og en skive vellagret Jamon Iberico de Bellota (pata negra). Ikke bare skikkelig spansk – men fremfor alt en himmelsk kombo!

 

sherry og spekeskinke
Sherry og spekeskinke – en spansk start på måltidet!

 

 

Meny – Andalusisk aften

 

Gazpacho andaluz | 60,-
Kald tomatsuppe fra Andalucia.
Serveres i mellomstor terracotta-skål med hakket egg og olivenolje

 

Serranito | 130,-
Klassisk sandwich i området.
Her er det valgt alioli, tomat, stekt indrefile av svin og fritert padron som fyll

 

Leche Frita | 90,-
En andalusisk dessert-slager!
Fritert melk, rullet i sukker og kanel. Servert kald med bringebær-coulis og bringebærsorbet

 

 

andalusia gazpacho
Gazpacho andaluz
andalucia serranito
Serranito
andalucia leche frita
Leche frita

 

Sikre deg en plass på Andalusisk aften på Delicatessen Majorstuen!

Bestill bord